h

Miljoenen gemeenschapsgeld kado voor investeerders!

26 januari 2016

Miljoenen gemeenschapsgeld kado voor investeerders!

Foto: SP

Gemeenschapsgeld gebruikt als speeltje voor investeerders

 

Eerder hebben wij op de website gemeld waarom de SP tegen het centrumplan Zevenbergen t.b.v. de tweede supermarkt in het centrum van Zevenbergen:

 

https://moerdijk.sp.nl/nieuws/2015/12/miljoenen-voor-projectontwikkelaar

 

De projectontwikkelaar, Synchroon, heeft een persbericht op 12 januari gestuurd:

 

http://www.synchroon.nl/overeenkomst-ontwikkeling-van-woonruimte-en-deta...

 

Waar ik voornamelijk mij wil richten op de volgende citaat van Tobias Verhoeven, adjunct-directeur van Synchroon:  

 

“Wij verwachten dat de combinatie van een supermarkt, aangevuld met speciaalzaken en horeca met daarboven vrije sector huurwoningen, een interessant beleggingsobject is voor investeerders.”

 

Een interessant beleggingsobject voor investeerders... Mogelijk gemaakt door 5 miljoen van de belastingbetalende burger uit de gemeente Moerdijk! Investeerders hebben al zat geld, laat hun maar die vijf miljoen zelf maar ophoesten!

 

De vijf miljoen komt uit een voorziening die geheel leeg wordt getrokken en zelfs in het rood komt te staan! Daardoor kan er geen beroep gedaan worden op deze voorziening voor herontwikkeling van locaties in deze gemeente die dat meer nodig hebben zoals bijvoorbeeld Fijnaart en Klundert.

 

Wanneer gaan leden van de gemeenteraad die voor hebben gestemd voor deze waanzin zich realiseren dat het wegsmijten van gemeenschapsgeld voor prestigeopdrachten en investeerders spekken met miljoenen niet hoort bij de publieke taak die een gemeenteraadslid moet praktiseren?

Reactie toevoegen

U bent hier