h

Het werkplein in de 21ste eeuw

20 juni 2017

Het werkplein in de 21ste eeuw

Foto: SP

Het werkplein hart van west Brabant is nu ruim 4 jaar actief en heeft tot op heden nog steeds geen geïntegreerde IT systemen, zodat mensen die afhankelijk zijn van het werkplein het meeste van de communicatie nog via de telefoon en de reguliere post moeten doen. Door deze 19e eeuwse werkwijze is het werkplein nog eens € 48.260 extra kwijt.

Jaarlijks wordt er door de 6 deelnemende gemeenten ruim 4 ton gepompt in deze IT systemen, maar anno 2017 heeft dit nog niet geleid tot het digitaliseren van het werkplein.

Ondanks het feit dat hogere loonkosten van om en na bij € 927.162 zijn toegekend, moeten cliënten in sommige gevallen tot meer dan 3 maanden wachten op het terug ontvangen van gemaakte (reis)kosten.

U vraagt zich af, aan hogere loonkosten! Dat is veel! Ik leg u uit wat het allemaal bevat:

Salarisverhoging: €170.607

Individuele keuzebudget (opgebouwd uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, het bovenwettelijk verlof en de tegemoetkoming ziektekostenverzekering): €212.655

Extra betaald om de participatiewet uit te voeren: €191.342

En het niet invullen taakstelling krijgt het werkplein: € 352.698

Wij van de SP vinden dat dit éénrichtingsverkeer waarin cliënten van het werkplein om elk wissewasje op hun plichten worden gewezen, en maanden, zo niet langer moeten vechten voor hun rechten, moet stoppen. Wat frappant is dat het Werkplein en het college vind dat er geen klachten zijn, maar het Werkplein wel €4111 extra kwijt is aan het klanten (lees: klachten) contact center.

Het werkplein zal op hun plichten gewezen moeten worden, en wij van de SP zullen heir dan ook op blijven zitten en blijven vechten voor de rechten van uitkeringsgerechtigden, en zonodig de verantwoordelijke wethouder ter verantwoording roepen.

Mocht u zelf problemen ondervinden met het werkplein dan mag u dit ons te allen tijde laten weten.

Wij ontvangen graag al uw klachten, zodat we de problematiek met het werkplein goed kunnen inventariseren. Uw gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld. Om uw bericht aan ons te versturen kunt u links op contact klikken en uw bericht aan ons versturen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier