h

SP MOERDIJK LANCEERT IDEE TEGEN WONINGNOOD

21 januari 2019

SP MOERDIJK LANCEERT IDEE TEGEN WONINGNOOD

Foto: SP

 

 

 

In vele gemeenten, ook Moerdijk, zijn de huren duur en de koophuizen ook duur.

 

Door: Antonio Hidalgo: voorzitter SP Moerdijk

Foto: SP

 

Ruimte genoeg om te bouwen in Moerdijk, laten we de mouwen opstropen

Antonio Hidalgo heeft namens SP Moerdijk de oplossing gevonden; beheer bouwgrond zelf via de gemeente en bouw als gemeente zelf betaalbare woningen. Zowel huur als koop. In samenwerking met lokale bedrijven of de woningbouwvereniging.

De markt lost het probleem van woningtekorten niet op! De markt wilt voornamelijk geld verdienen en denkt niet aan het algemeen belang. Namelijk goede en betaalbare huisvesting voor iedereen!

Een voorbeeld is de oude supermarkt in Fijnaart. Die stond lang leeg en verloederde. Hier had de gemeente in kunnen springen, het terrein kunnen overkopen en woningen kunnen bouwen.

Nu wordt bijvoorbeeld de “Bult van Pars” in Klundert via een prijsvraag verkocht. Een gemiste kans, als er meer mensen komen wonen in Klundert is dat goed voor de middenstand en de voorzieningen aldaar.

Het college in Moerdijk wilt niet beginnen met het zelf bouwprojecten ontwikkelen van bouwgrond. Als het aan SP Moerdijk ligt pakken wij de woningnood aan! Want wonen is een recht.

Vind u ook onrechtvaardig dat de huren duur zijn en de koophuizen te duur? Dan is het tijd voor rechtvaardigheid! Doe mee! https://doemee.sp.nl/

Reacties

Daklozen worden gecreëerd. De stad uithangen is geen oplossing. Zoals in Breda. Sociale woningen bouwen. Stampen ! Ik hoor de heimachine nog uit mijn jeugd. Toen kon het ook. Sluit de kapitalisten. En speculanten uit bij sociale woningbouw.

Reactie toevoegen

U bent hier