h

HET SCHANDAAL VAN DE MAAND, MISSCHIEN WEL VAN HET JAAR!

10 januari 2019

HET SCHANDAAL VAN DE MAAND, MISSCHIEN WEL VAN HET JAAR!

Foto: SP

DOOR: SP MOERDIJK

De Nashville verklaring is een van de meest asociale onzin die er is! Zo! En dat is er uit! En zodra de storm weer is overgewaaid en talkshows, mensen, pers en politiek hun zegje hebben gedaan gaan we weer verder met de volgende ophef. Vorige maand december was het de klimaatwet en in november de zwarte pieten discussie editie nummer zoveel. En wat hebben we volgende maand? En wat heeft het gemeen?

Eerder hebben we van christen-populist Kees van der Staaij van de SGP domme onzin gehoord. In 2017 kwam van der Staaij met de doodstraf als proefballon. Die spatte net zo hard uiteen als de proefballonnen van de zogenaamde politicus (lees: populist) van het jaar 2018. Klaas Dijkhof van de VVD kwam met ideeën om mensen in probleemwijken harder te bestraffen voor strafbare feiten en het verbieden van protesten. Deze plannen kunnen nooit uitgevoerd worden vanwege de grondwet.

En dan schreeuwen ze bij de PVV en Forum van Democratie dat er al een klimaatwet getekend is, dat klopt niet! Er zijn alleen gesprekken tussen verschillende partijen en er is nog niks definitief! Organisaties en partijen zijn al uitgestapt zoals de vakbond en milieuorganisaties. Het geeft al aan dat het gedoemd is om te mislukken. De rekening wordt gepresenteerd aan de gewone man en vrouw. Een eerlijke verdeling is er niet.

VVD, SGP, PVV en Forum van Democratie zet bevolkingsgroepen tegenover elkaar. Nu zet Kees van Staaij christenen en de homoseksuele medemens  tegenover elkaar. Wilders en Baudet doen dat met andere mensen. En de VVD slaat een kloof maakt tussen rijk en de middenklasse plus minima, door het beleid van Mark Rutte en zijn kornuiten. Het beleid van Rutte is gebaseerd op zijn onderbuikgevoel. Sterker nog, het is geen onderbuikgevoel van Mark Rutte, maar dikke buikgriep!

Laten wij van Nederland een Nederland maken waar we niet over elkaar heen leven, maar met elkaar leven. Een Nederland om met trots door te geven aan de volgende generaties, wie ze ook zijn. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Vrouwenkiesrecht is 100 jaar geleden tot stand gekomen, doordat vrouwen van alle rangen en standen samenwerkten voor een gezamenlijk doel. En in 2012 hebben heteroseksuelen en homoseksuelen zij aan zij gestreden voor het totstandkoming van het homohuwelijk. 

Geen woorden maar daden. Het is tijd voor rechtvaardigheid. En dat doen we samen. Doet u mee? https://doemee.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier