h

SP STELT VRAGEN VOOR VEILIGHEID EN MILIEU

5 december 2018

SP STELT VRAGEN VOOR VEILIGHEID EN MILIEU

Foto: SP

Antonio Hidalgo Aragonés heeft namens de Moerdijkse SP fractie vragen gesteld aan het college over de Warmte Koude Opslag (WKO) installaties in de gemeente. SP Moerdijk wil het college activeren om de veiligheid van onze inwoners en milieu te waarborgen.

 

De partij wil weten of er ook van deze systemen in de grond zitten in de gemeente Moerdijk en zo ja wat de staat er van is.

 

Een WKO-installatie is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Hiermee kunnen bijvoorbeeld gebouwen weer verwarmd of gekoeld worden.

 

Ook wil SP weten wat er gedaan wordt aan toekomstige lekkages. Dit omdat de systemen steeds ouder worden. Bij lekkages kunnen namelijk giftige stoffen in de grond terechtkomen. Als dit gebeurt zijn er ernstige gevolgen voor de gezondheid omdat het grond (drink) water aantast en het milieu lijd hieronder.

Reactie toevoegen

U bent hier