h

SP Moerdijk stelt vragen over sanering asbestdaken.

24 december 2018

SP Moerdijk stelt vragen over sanering asbestdaken.

Foto: SP

Door: Antonio Hidalgo Aragones

Antonio Hidalgo Aragones van SP Moerdijk heeft vragen gesteld aan het college rondom de asbesthoudende daken in de gemeente. In 2024 gaat het verbod op asbesthoudende daken vermoedelijk in. De gemeente heeft een inventarisatieonderzoek lopen om de problematiek in kaart te brengen. De resultaten worden in oktober verwacht.

SP Moerdijk wil nu alvast weten hoeveel landelijke subsidie de gemeente kan aanwenden om asbestdaken te saneren. En ook of het college een actieve rol gaat spelen bij het koppelen van bedrijven en particulieren aan deze subsidiepot en op welke wijze dit gebeurt.

Tevens heeft Antonio Hidalgo Aragones gevraagd of het college op toeziet dat marktcowboys worden geweerd zodat particulieren en MKB niet achter het net vist.

Reactie toevoegen

U bent hier