h

plan VVD wethouder kan in de versnipperaar

25 november 2018

plan VVD wethouder kan in de versnipperaar

Duiding artikel BndeStem Waarom SP Moerdijk vindt dat het plan ‘werkelozen aan de slag op Fort Sabina’ in de shredder kan.

 

Door: Antonio Hidalgo Aragonés

 

Op vrijdag 23 november j.l. was er een artikel geschreven met de titel: “Waarom SP Moerdijk vindt dat het plan ‘werkelozen aan de slag op Fort Sabina’ in de shredder kan.” In het artikel staan een paar fouten in mist er wat informatie. Daarom schrijf ik dit artikel.

Foto: SP

 

Wat ik merk aan het artikel dat het woord werklozen niet klopt. Het betreft mensen in de bijstand met de grootste afstand op de arbeidsmarkt. Wel bekend onder de naam categorie C, in het artikel zal ik categorie C gebruiken voor deze groep mensen. Door gebruik te maken van het woord werklozen klopt het artikel helemaal niet! Het artikel is online al voor een deel aangepast door BNDeStem: https://www.bndestem.nl/moerdijk/dit-plan-kan-volgens-sp-moerdijk-in-de-...

 

Het betreft mensen die niet makkelijk aan het werk komen door fysieke en/of psychische problemen. Vaak door het beleid van kabinet Rutte 2 (VVD en PvdA) waarbij PvdA minister Jetta Klijnsma mensen van o.a. de WAJONG en WIA naar de bijstand heeft geschopt (PARTICIPATIEWET). Dat dit vervelende gebeurtenissen heeft geleid is prima terug te lezen in de artikelen op de website van TV programma De Monitor: https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/tipgever-door-de-participatiewet...

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/veel-zieke-mensen-verdwijnen-uit...

 

Wat voornamelijk het plan van VVD wethouder Thomas Zwiers zo asociaal maakt is dat de betreffende mensen moeten (je mag niet weigeren, anders krijgt men een korting op de al schamele uitkering!) participeren in het project Fort Sabina. Om vervolgens ZELF de reiskosten te moeten betalen. Dit onder het mom van ZELFREDZAAMHEID...

 

Dit plan is gewoon het dwingen tot arbeid zonder loon, ter behoud van de uitkering en men gaat er zelfs financieel op achteruit omdat men zelf voor je vervoer moet betalen!

 

Ieder werkende persoon kan reiskosten vergoeding krijgen van de werkgever. Waarom niet voor iemand die in de bijstand zit? Mensen in de bijstand zijn ook mensen zoals jij en ik en dienen met dezelfde waardigheid behandeld te worden!

 

Om bij Fort Sabina te komen dien je ook te beschikken van een auto, brommer of fiets. Een bus stopt niet eens voor de deur! En zoals ik eerder aangaf, wethouder Zwiers dwingt dus mensen van categorie C om te werken in dit project wat duidelijk geen goed plan is. Deze mensen moeten al extra kosten maken op gebied van zorg en dan ga je ze nog verder financieel uitkleden door ze zelf voor hun vervoer te laten betalen???

 

Dat de wethouder vervolgens zichzelf uit probeert te redden door dingen te beloven die niet in het plan staan geeft al weer aan hoeveel gebakken lucht de wethouder produceert om zijn luchtkastelen te bouwen. Als de rechtse VVD het kapitaal (kapitalisme) verkiest boven de mens is dat gewoon asociaal. 

 

Tijd voor rechtvaardigheid! Ik wil met de SP gaan strijden voor een Moerdijk met menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkheid. Als U ook vindt dat het anders en rechtvaardiger moet dan doet u mee?: https://doemee.sp.nl/

Meld U aan als vriend kost U niets!

 

Reactie toevoegen

U bent hier