h

Nieuwe leden dag SP 3 november 2018

9 november 2018

Nieuwe leden dag SP 3 november 2018

Foto: SP

 

Met meerdere nieuwe leden en introducees ( 6 uit Moerdijk) vertrokken we op zaterdag 3 november richting de “ Tweede Kamer”.  Op het station van Den Haag werden we ontvangen door diverse Kamerleden die ons begeleide naar de “ Tweede kamer”.

Na een beveiligingscontrole ondergaan te hebben. Kregen we een heerlijk bakje koffie of thee met cake aangeboden. Op de achtergrond speelde een bandje.

 Iedereen werd ingedeeld in groepjes om te beginnen met een rondleiding door alle gangen en de verschillende gebouwen, waar zowel oud en nieuwbouw aan elkaar gekoppeld zijn. Zo zagen we, de verschillende kantoren van de verschillende partijen. De “ Handelingenkamer ”  kamer waar verslagleggingen liggen vanaf 1815. Nog met de hand geschreven en inmiddels allemaal digitaal verwerkt zijn. Waar men nog steeds gebruik van maakt, om bepaalde informatie uit te halen. En deze te gebruiken bij debatten, waar men terug kijkt naar het verleden en het heden. Onder begeleiding van een andere band werd het eerste deel  van de dag goed afgesloten met een goed verzorgde lunch. Na de lunch was er ruimte om met de diverse aanwezige Kamerleden in gesprek of op de foto gaan. Ze namen de tijd voor één ieder, en iedereen  kon naar hartenlust vragen stellen.

Foto: SP

Alle Kamerleden waren zeer benaderbaar.

Het tweede gedeelte van de dag, ook hier weer een rondleiding maar dan door de verschillende vergaderruimte om te eindigen in de “ Plenaire zaal”. De kamer met de mooie blauwe stoelen. Die we altijd op de tv voorbij zien komen. Hier kregen we uitleg hoe het werkt in de Tweede Kamer. Zo word de tafel waar de Kamerleden hun vragen kunnen stellen aan de minister, “ de pisbak” genoemd. En mochten wij, als nieuwe leden van deze tafel gebruik maken om vragen te stellen aan een Kamerlid. Zo konden we zien, horen en ervaren hoe het debatten eraan toe gaat.

Daarna werden we naar een commissie vergaderzaal gebracht waar de Kamerleden hun specialisatie naar voren brachten. Hier werd onder andere  tijd genomen voor de diverse onderwerpen die momenteel spelen. De gaswinning in Groningen, studieschuld en de huur van de woningen. Voorzitter Meyer legde uit de nieuwe actie tijd voor gerechtigheid uit.

Wordt vriend dit is belangrijk, kost u niets maar als U ook vind dat het anders en rechtvaardiger kan en moet in Nederland meld u dan aan;

https://doemee.sp.nl/vrienden

Als afsluiting van de dag kwam “ Lilian Marijnissen” voor het slotwoord waarin zij vertelde dat er op deze dag meer dan 400 nieuwe leden waren gekomen.  Waarin zij in het verhaal ook de “zorg” nog even naar voren haalde.

Al met al een zeer bijzondere en zeer goed en professioneel  georganiseerde dag!

Dank hiervoor! Natasha Malipaard van de Riet

ook zo een geweldige dag mee maken! meld u aan als lid voor €5.- per kwartaal

https://sp.nl/lid-worden

Reactie toevoegen

U bent hier