h

"PAK DE MACHT"

15 januari 2017

"PAK DE MACHT"

Foto: SP

Hoe zorgen we dat progressieve partijen de handen ineen slaan en samen knokken voor sociale verandering?

Hoe voorkomen we een derde kabinet Rutte? Dat kan door vóór de verkiezingen een progressief pact te sluiten om de VVD uit de regering te houden.

 

De VVD wil meer markt en minder overheid. Winstuitkeringen. Meer macht voor de banken en zorgverzekeraars. Zij zetten het individu voorop en laten

Mensen concurreren. Het is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’ bij de liberalen.

 De SP gelooft in het collectief en in samenwerking. Wij willen hogere lonen,  arbeidsmigratie reguleren, betere zorg en onze sociale voorzieningen versterken.

Met de VVD gaan we die cruciale doelen nooit halen.

 

Politiek gaat over eerlijkheid. Over betrouwbaarheid. Over de zekerheid dat een linkse stem geen rechtse regering in het zadel helpt. Dat hebben we de afgelopen jaren gezien en daarvan zeg ik: dat nooit meer.

 

De SP is klaar om te regeren. We kunnen compromissen sluiten, dat laten we ook overal zien. We besturen in de helft van alle provincies, in twee van de vier grote steden en meer dan veertig andere gemeenten. Wij zijn voor niemand bang, maar we hechten wél aan onze geloofwaardigheid. Daarom zeggen wij: een stem op de SP is een stem voor een regering zonder VVD.

 

Ik roep de andere progressieve leiders op hetzelfde te doen.

met strijdbare groet,

 

Emile Roemer

Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

 

Reactie toevoegen

U bent hier