h

ZORGVERZEKERAARS IN PANIEK!!!:

23 december 2016

ZORGVERZEKERAARS IN PANIEK!!!:

Foto: SP

Door Antonio Hidalgo Aragonés:

 

Het zal U vast en zeker niet ontgaan zijn dat de uitingen van het Nationaal Zorgfonds al veel bereik heeft. Steeds meer en meer mensen sluiten zich aan bij het Nationaal Zorgfonds.

 

Het heeft ook de burelen bereikt van de

zorgverzekeraars dat dit niet zo verder kan. Omdat de zorgverzekeraars liever denken aan hun eigen hachje komt de aap uit de mouw.

 

Bijvoorbeeld dat het eigen risico gespreid betaald kan worden. Linksom of rechtsom, 385 euro wordt toch uit uw portmemonee geklopt als U ziek wordt.

 

Of Menzis die in hun reclames eventjes vermeld dat ze een coorporatie zijn zonder winstoogmerk. Echter heb ik van betrouwbare bron gehoord dat enkele zorgbobo's van Menzis naar Denemarken zijn gegaan voor een “inspiratiesessie”. Het is waar je het geld maar aan uitgeeft, toch?

 

Ook dit jaar hebben ziekenhuizen in Nederland ook de wereldvreemde benadering over zorg van de zorgverzekeraars ervaren. Zorgverzekeraars vergoeden enkele operaties niet meer van het ziekenhuis als zij “teveel operaties hebben gedaan”. Alsof het normaal is dat een ziekenhuis een jaar van tevoren weet dat ze van operatie X zoveel keer gaan uitvoeren in een jaar. Net zoals dat U “de keus” krijgt van de zorgverzekeraar of U wellicht in het nieuwe jaar een been breekt en daardoor wellicht nog meer verzekerd moet worden hiervoor. Totale waanzin!

Foto: SP

Foto: Henk van Gerven (arts en woordvoerder zorg)

 

Enkele ziekenhuizen hebben veel moeite om hun financiën rond te krijgen. Er zijn medicijnen die ervoor zorgen dat mensen met kanker die uitbehandeld zijn nog een waardig leven te geven voor de duur van een jaar. Deze “vertragingswerkende” medicijnen kosten wel geld, zo'n 10.000 à 15.000 euro per maand. Een zorgverzekeraar zou dit bedrag prima kunnen betalen, zij hebben immers 11 miljard euro in hun reserves! Maar de zorgverzekeraars weigeren te betalen en ziekenhuizen draaien op voor de kosten.

 

Achter gesloten deuren wil minister Edith Schippers met de famaceutische industrie praten. Maar reken daar niet op dat er veel zal gebeuren. We kennen mevrouw Schippers al met haar woorden tijdens prinsjesdag: “De zorgpremie gaat nauwelijks omhoog in 2017”. Dit is dus pertinent niet waar, de zorgpremie is flink omhoog gegaan!

 

SP Kamerlid Ronald van Raak heeft een goed artikel geschreven over mensen die het Nationaal Zorgfonds bekritiseren.

Foto: SP

Foto: Ronald van Raak

Onafhankelijke wetenschappers die kritiek hebben op het Nationaal Zorgfonds blijken ordinaire belangenbehartigers te zijn van de zorgverzekeraars! En het ergste is dat de publieke omroep een platform geeft aan deze leugenaars. De publieke omroep toont zware gebreken op gebied van objectieve berichtgeving. Ik verwijs u door naar het artikel van Ronald van Raak: http://politiek.tpo.nl/column/zorgeconoom-michiel-verkoulen-d66-is-bedri...

 

En dames en heren, dat is waarom het Nationaal Zorgfonds zo belangrijk is. Dat onder andere geld voor zorg naar zorg gaat. Steun daarom het Nationaal Zorgfonds en meld u aan! : www.nationaalzorgfonds.nl

 

Reactie toevoegen

U bent hier