h

miljarden liggen op straat!

30 november 2016

miljarden liggen op straat!

Zeker 5,5 miljard euro lopen we in Nederland elk jaar mis door belastingontwijking.

 

 

 

 

Genoeg geld voor het afschaffen van het eigen risico of het verhogen van het wettelijk minimum loon. De lijst met multinationals die slimme trucs bedenken om maar geen belasting te betalen blijft groeien. Toch vertikt een deel van de politiek om belastingontwijking aan te pakken.

De PVV maakt het nog bonter. Met steun van SGP, CDA, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA dienden ze een voorstel in waarin stond dat Nederland geen belastingparadijs genoemd mag worden. En dat klopt voor u en voor mij en voor de gewone ondernemer. Maar voor multinationals is Nederland qua belastingen een luilekkerland. Verklaar anders maar eens dat er jaarlijks 4.000 miljard euro (ja echt) via 12.000 Nederlandsebrievenbusfirma’s door ons land stroomt op weg naar andere belastingparadijzen.

Foto: SP

 

Daarom wilde de SP de afgelopen weken de multinationals naar de Tweede Kamer halen om ze via een parlementaire ondervraging, verantwoording te laten afleggen. Maar een meerderheid steunde dat niet. Een kleine meerderheid steunde slechts het uitnodigen van enkele brievenbusbedrijven.

Maar het werd nog erger. Partijen als VVD en D66 traineren en boycotten nu ook deze ondervraging, zodat het nu helemaal op de lange baan wordt geschoven. Dat terwijl die miljarden zo hard nodig zijn om onze zorg, onze wegen en het spoor en het onderwijs te verbeteren.

En wat doet PvdA-minister Dijsselbloem ondertussen? Die kondigde deze week doodleuk  aan de belasting voor bedrijven nóg verder te willen verlagen. Als u wilt dat we achter die miljarden aangaan dan weet u waar u op 15 maart moet zijn. Niet bij de belastingontwijkers, maar bij de enige partij die multinationals durft te belasten om mensen te kunnen ontzien. Sluit u nu al aan en help ons met de komende campagne! Ons Geld Terug (https://actie.sp.nl/ons-geld-terug)

met vriendelijke groet,

Emile Roemer

Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Reactie toevoegen

U bent hier