h

Zwemmen in Moerdijk

3 juni 2015

Zwemmen in Moerdijk

Foto: SP

Zwemmen in Moerdijk (deel 2)

Het is een onderwerp dat leeft en dat veel beroering brengt. De zwembaden. BN De Stem kopte (1) gisteren dat er sprake is van sluiting van drie zwembaden. Echter in het bericht staat ook dat de gemeenteraad op 9 juli a.s. een besluit gaat nemen. Er is dus zeker nog niets beslist.

Met een motie ondersteund door de gehele raad is eerder het plan van het college terug verwezen. Burgerinitiatieven kregen de kans om een plan in te dienen en voor een tweetal zwembaden is dat gedaan. Het behoud van de twee andere zwembaden  werd door de stadsraden Zevenbergen en Klundert, zonder het indienen van een concreet plan, beargumenteerd in hun prestatie die tussendoor werd gehouden. Bij elkaar opgeteld zouden de plannen en ideeën de bezuiniging gaan halen. Het college zet daar een streep door voor drie baden.

Wij nemen deze conclusie zeker niet zonder meer over. Sterker nog de presentaties (2) die werden gehouden toonden aan dat er met een professionele en realistische blik naar de exploitatie werd gekeken en er mogelijkheden zijn om vier zwembaden open te houden. Wij zijn bijvoorbeeld ook erg benieuwd of de initiatieven geen kruisbestuiving kunnen hebben die dit doel dichter bij zou kunnen brengen. We hopen dat de initiatieven door het college niet alleen los van elkaar zijn bezien maar dat er ook gekeken is hoe ze elkaar zouden kunnen versterken.

Een zwembad exploiteren is geen sinecure, zeker als het gaat om veiligheid en gezondheid. Er zal allicht altijd een stukje professioneel beheer ingekocht moeten worden. Wij zien ook kansen de zwembaden rendabeler te krijgen door bijvoorbeeld schoolzwemmen en mogelijkheden tot innovatie. Doel is volgens ons te komen tot voldoende bereikbare zwemcapaciteit.

 

Hyerlinks naar

 

1 http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/stichting-ons-bad-krijgt-kans-van-...

2 http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/werkgroepen-presenteren-zwembadpla...

 

En eerdere blogs….

Reactie toevoegen

U bent hier