h

De oogkleppen van Gedeputeerde Staten

29 maart 2014

De oogkleppen van Gedeputeerde Staten

Ondanks een vernietigende second opinion drammen Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het Logistiek Park Moerdijk er lekker door.

Door een beroep te doen op de Crisis en Herstelwet hoopt men het plan er door te drukken ondanks de steeds grotere oppositie, de problemen rondom het dorp Moerdijk en zonder de uitkomst van de Havenstrategie af te wachten. Op deze wijze kunnen ze zonder een deugdelijk exploitatieplan toch het Havenschap een duim uitdraaien en de kas plunderen. De winstuitkeringen waarin we in de gemeente Moerdijk al jaren op wachten wordt zo naar de provincie gesluisd en het Havenschap blijft met nog meer lege kavels zitten. Uiteindelijk draait ook de gemeente op voor verliezen van het Havenschap.

We kunnen stellen dat Gedeputeerde Staten oogkleppen blijft ophouden en niet durft toe te geven aan realisme en realiteit. 

Het standpunt van SP Moerdijk is duidelijk: geen LPM, zorgen voor een intensief, optimaal duurzaam gebruik van het huidige terrein van het Havenschap. Het oprichten van een leefbaarheidsfonds waarin de winst van het Havenschap ten goede gaat komen aan de kernen, waaronder het dorp Moerdijk, die overlast hebben van de ontwikkelingen daar.

Zie http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/provincie-zet-crisiswet-in-voor-duurzaam-logistiek-park-moerdijk-1.4287965 

Reactie toevoegen

U bent hier