h

Vroeg of Laat: Bakken in plaats van zakken

11 juni 2013

Vroeg of Laat: Bakken in plaats van zakken


In 200Bak9 heeft SP Moerdijk via een enquête op deze website en via acties op twee braderieën aan de mensen gevraagd of zij hun kunststofafval via zakken wilden inleveren of het in bakken wilden deponeren. Slechts 9% koos voor de plastic zakken.

In oktober 2009 nam de raad een SP motie aan waarin aan B&W opdracht werd gegeven om bakken te plaatsen waar mensen dat afval in konden werpen op een tijd die hun het beste uitkwam. Deze motie is nooit uitgevoerd tijdens de vorige raadsperiode. Vooral niet omdat GroenLinks wethouder Wil Vissers er niets van wilde weten. Gisteren heeft wethouder Cors Punt van Onafhankelijk Moerdijk in Klundert de eerste container voor kunststofafval in de gemeente Moerdijk in gebruik genomen, Sterker nog, het is zelfs beter dan elders want er is gekozen voor een ondergrondse perscontainer die ruimtebesparend is en minder herrie oplevert dan een bovengrondse bak. Hopelijk komen er nog meer perscontainers voor plastic binnen afzienbare tijd. Want een motie uitvoeren na 4 jaar "nadenken" voordat men besluit om het toch maar te gaan doen is niet echt snel te noemen.Uiteindelijk heeft de SP het dan toch nog mooi voor elkaar gekregen; BAKKEN in plaats van ZAKKEN

Blij Blij Blij Blij Blij Blij

U bent hier