h

CU voorman kwaad op VVD wethouder

4 april 2013

CU voorman kwaad op VVD wethouder

VVD wethouder Koevoets werd deze week tijdens de commissie Sociale Infrastructuur door een erg boze Bert Schreuders van de ChristenUnie de wacht aangezegd. Volgens hem had Koevoets de raad niet goed geïnformeerd over wanneer het contract met zwembadexploitant SportPlaza was opgezegd.

Ook verweet Bert Schreuders de wethouder dat hij de vragen van de raad over het zwembadenvoorstel 'niet, nauwelijks, of ontkennend' beantwoordde tijdens de behandeling van het voorstel een maand geleden. "Onacceptabel", aldus Schreuders. "Wij vragen ons af of deze wethouder de aangewezen persoon is voor dit dossier."
Toen het rumoer hierover wat minder werd vroeg de CU voorman een schorsing aan om even met de wethouder en de commissievoorzitter aan tafel te gaan zitten om over de zaak te praten. Terug in de raadszaal zei Koevoets dat hij de reactie van Schreuders begreep: "Ik ging ervan uit dat het contract met SportPlaza eerder was opgezegd, maar dat is uitgesteld zonder dat ik het wist. Naderhand is het alsnog opgezegd, dus het gaat om een misverstand, mijn excuses daarvoor." Waarna Bert Schreudersverklaarde dat de kou uit de lucht was....

U bent hier