h

Windmolenzaak voorgelegd aan rechtbank

12 juli 2012

Windmolenzaak voorgelegd aan rechtbank

Willemstad 4

De rechtbank in Breda moet gaan beoordelen of er drie 150 meter hoge windturbines gebouwd mogen worden in de Sabinapolder in Heijningen waar door B&W een bouwvergunning voor werd verleend.

De onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften van de gemeente Moerdijk adviseerde zelfs tweemaal het college van burgemeester en wethouders om de bouwvergunning voor de windturbines te vernietigen. Volgens de commissie is de plaatsing van windturbines nabij rijksmonument Fort Sabina in strijd met het eigen beleid van de gemeente en wordt het schootsveld van Fort Sabina aangetast. Het college heeft dat advies naast zich neergelegd en de door buurtbewoners ingediende bezwaren ongegrond verklaard. Het komt haast nooit voor dat B&W een advies van die juridische commissie naast zich neerlegt, ook dat is een erg vreemde zaak.

De Stichting Buurtcomité Sabinapolder, tevens bezwaarmaker, is blij dat het project eindelijk door een rechter beoordeeld zal worden. SP Moerdijk is daar ook blij mee; omdat B&W ons inziens een bouwvergunning op oneigenlijke gronden heeft verleend. Zo werd onder andere door twee namens B&W optredende juristen diverse malen verwezen naar niet bestaande nota's. Windmolens mogen gebouwd worden maar dan wel volgens bestaande wet- en regelgeving en niet op basis van niet meer bestaande regels uit 2005.

U bent hier