h

OV kortingskaart voor 16-17 jarigen in Noord-Brabant

8 juli 2012

OV kortingskaart voor 16-17 jarigen in Noord-Brabant

Nico Heijmans, voorzitter SP Statenfractie

NicohVanaf 1 Januari 2013 kunnen alle jongeren van 16 en 17 jaar goedkoper reizen in Noord-Brabant. Het jeugdabonnement voor het reizen met de bus wordt dan op voorstel van de SP verlaagd van € 78,70 naar €37,50 om te reizen met de bus in onze provincie.

Hiermee wordt het openbaar vervoer beter betaalbaar en toegankelijker voor jongeren. Veel scholieren en werkende jongeren zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Minderjarige Scholieren op het MBO krijgen nu geen OV-Jaarkaart. De reiskosten kunnen hierdoor hoog oplopen. Met de kortingkaart kunnen 16-17 jarigen in de gehele provincie reizen voor €37,50 per maand. Daarnaast kunnen jongeren gebruik maken van buslijnen die door Brabant worden geëxploiteerd en provincie overschrijdend zijn. De geldigheid is op werkdagen het gehele jaar door en niet alleen op schooldagen.

De SP heeft in de Tweede Kamer verschillende keren voorgesteld een OV-kaart in te voeren voor alle MBO-ers, helaas is hier landelijk nog geen meerderheid voor. Met de OV kortingskaart is een afspraak uit het Brabantse bestuursakkoord uitgevoerd, en de eerste stap in de goede richting gezet voor alle 16 en 17 jarigen.

U bent hier