h

Kamer steunt SP: Geen JSF

7 juli 2012

Kamer steunt SP: Geen JSF

JasperDe Tweede Kamer wil stoppen met de JSF. Een meerderheid stemde donderdagavond voor een motie met die strekking van PvdA en SP. 'Nederland is bevrijd van een nodeloos prestigeproject', aldus SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

Twaalf jaar lang was de JSF onderwerp van debat in de Tweede Kamer. Ondanks het gebrek aan draagvlak, drukten verschillende kabinetten het JSF-project erdoorheen. Vooral CDA en VVD waren warm voorstander van de straaljager. Niettemin werd het project al die tijd gekenmerkt door ontwerpfouten, vertragingen en kostenstijgingen. Van Dijk is blij met de uitspraak van de Kamer om met het project te stoppen. Minister Hillen (CDA) zal dat besluit niet uit gaan voeren omdat het volgens hem "geen taak is van een demissionair kabinet". Weer een extra reden om SP te stemmen op 12 september.

U bent hier