h

Zieke uitzendkracht krijgt kortere uitkering

20 april 2012

Zieke uitzendkracht krijgt kortere uitkering

Paul
In plaats van de sociale zekerheid voor uitzendkrachten te versterken stelt minister Kamp van Sociale Zaken voor om uitzendkrachten veel korter recht te geven op een ziektewetuitkering. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt: 'Ieder mens, ook een uitzendkracht, wil beter worden als hij ziek is, daar hebben zij de gemene prikkels van Kamp niet voor nodig.

Mensen moeten vanuit de ziektewet aan het werk worden geholpen in plaats van van hun inkomen beroofd te worden.'
Het voorstel van minister Kamp breekt de ziektewet voor uitzendkrachten bijna volledig af. Er zal als het aan Kamp ligt straks op basis van het aantal gewerkte jaren recht zijn op een ziektewet uitkering. Dit recht is op dit moment maximaal twee jaar. 'Het zou beter zijn als minister Kamp de werkgevers laat betalen als een uitzendkracht ziek is. Het is schandalig dat minister Kamp is gezwicht voor de lobby van de uitzendbureaus en de rekening volledig bij de uitzendkrachten neerlegt', aldus Ulenbelt

U bent hier