h

SCHANDALIGE AFKOOPSOM

1 maart 2012

SCHANDALIGE AFKOOPSOM


SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft woedend gereageerd op het bericht dat oud-directeur Erik Staal van woningcorporatie Vestia 3,5 miljoen euro meekrijgt als afkoopsom terwijl hij op moest stappen wegens wanbeleid.

‘Te schandalig voor woorden. Dat zijn honderd modale jaarsalarissen voor de man die de grootste woningcorporatie van het land naar de rand van de afgrond heeft geholpen. Als dank voor het verspillen van het geld van de huurders mag deze man gaan rentenieren.’

Door onverantwoordelijk beleggingsbedrag is woningcorporatie Vestia in grote problemen gekomen. Er moest zelfs een lening van 1,8 miljard verstrekt worden om faillissement te voorkomen. Karabulut: ‘Dan is het echt niet te verteren dat zo iemand als beloning voor zijn gegok met huurdersgeld de rest van zijn leven niet meer hoeft te werken. Het maakt me niet uit hoe, maar minister Spies moet alles op alles zetten om dit geld terug te halen. Deze hele zaak moet tot op de bodem worden uitgezocht en de schade moet persoonlijk worden verhaald.’

U bent hier