h

Wilders laat de huurders barsten

29 oktober 2010

Wilders laat de huurders barsten

"Na de buschauffeurs, zieken, jonggehandicapten, WSW'ers en AOW'ers laat de PVV nu ook de huurders barsten." Dat zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut nadat PVV-leider Geert Wilders persoonlijk ingreep bij een debat over de sociale volkshuisvesting. Wilders' partijgenoot Lucassen wilde samen met de SP regelen dat ook inkomens boven de 33.000 euro hun recht behouden op een sociale huurwoning.

Van dat voorstel was Wilders echter niet gediend en de PVV fractie moest van hem de gegeven steun aan het voorstel intrekken. Beloften van Wilders zijn scheten in een netje en net zo onbetrouwbaar als de confessonelen dat waren - en nog zijn - in de tijd dat Jaap Burger deel uitmaakte van het Parlement. Tienduizenden ouderen, gezinnen met kinderen en mensen met bescheiden inkomens zoals verpleegsters, agenten en onderwijzers die nu nog in aanmerking komen voor een sociale huurwoning doen dat straks niet meer. Na eerdere beloften van de PVV om sociale huurwoningen ook voor deze groepen beschikbaar te houden, trok die partij op bevel van opperhoofd Geert plotseling haar steun in.

Door een Europese beschikking mogen corporaties per 1 januari 2011 nog maar 10% van hun woningen verhuren aan mensen met een inkomen boven de 33.000 euro. Karabulut: "De groep met een inkomen daarboven mag het zelf uitzoeken. Die worden straks hun woning uitgejaagd en moeten honderden euro's meer gaan betalen aan woonkosten. Met steun van de PVV draait dit kabinet de sociale volkshuisvesting volledig de nek om. Wijken die nu nog redelijk gemengd zijn worden straks alleen nog bevolkt door de allerlaagste inkomensgroepen. De apartheid wordt georganiseerd."

De groep die net boven de 33.000 euro verdient komt in grote problemen omdat deze mensen vaak niet genoeg hypotheek kunnen krijgen om een huis te kopen. Ondanks eerdere steun van de PVV om de maatregel uit Brussel ongedaan te maken, heeft deze partij het SP voorstel om de minister terug naar Brussel te sturen om opnieuw met Europa te onderhandelen over deze maatregel, niet ondertekend. Karabulut: "Dit was dé kans om deze Europese bemoeienis tegen te houden. Maar bij de eerste de beste mogelijkheid draait de PVV als een blad aan een boom. Precies zoals andere partijen die ze jarenlang zwart hebben gemaakt."

U bent hier