h

TNT plannen krankzinnig

26 juni 2010

TNT plannen krankzinnig


SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt de plannen van TNT om 15 duizend mensen te ontslaan 'van de zotte'. Het bedrijf werft immers volop personeel. Gesthuizen, die aan de lopende band mails en brieven ontvangt van zich over de intimidatie en de werkdruk beklagende TNT'ers, noemt het 'bijzonder asociaal' dat werknemers met goede banen de laan uitvliegen om plaats te maken voor wegwerpwerknemers: "Bedrijven in de postmarkt buiten hun werknemers uit door ze minder dan het minimumloon te betalen. TNT wil nu ook van het personeel af dat een fatsoenlijk salaris verdient."

Ruim een jaar geleden werd de postmarkt geliberaliseerd. Er werden voorwaarden over personeel aan die liberalisering gesteld maar tot vandaag is door geen enkel bedrijf aan die voorwaarden voldaan. Gesthuizen: "Het Kabinet moet zijn verantwoordelijkheid nemen en bedrijven die het minimumloon ontduiken verbieden te werken - dat zal ik de komende week in de Kamer dan ook eisen. En als Van der Hoeven (Economische Zaken) en Donner (Sociale Zaken) dat niet willen dan verwacht ik toch dat de vakbond sneller dan het licht het Plein of het Mailieveld gaat bezetten!" aldus Sharon Gesthuizen.

U bent hier