h

Plakkersleed

28 februari 2010

Plakkersleed

Door Chris Verschuuren
Het einde van deze verkiezingscampagne is in zicht en dat is maar goed ook voor de plakkers. En er wordt heel wat afgeplakt de laatste weken. Het is wel jammer dat Piet Paulusma en zijn collega’s, die al een week regen voorspellen, nu wel gelijk hebben gekregen. Door die aanhoudende stroom water uit de lucht vallen de affiches van de borden, daar helpt geen extra plakronde per week aan. En op de lelijke grote witte borden blijven zelfs zonder regen de affiches niet lang zitten.
.

Overigens was er afgesproken dat die borden zouden worden verwijderd en er normale borden zouden komen. Die afspraak was met de burgemeester gemaakt, maar is niet nagekomen door?? Het kwaad heeft zichzelf gestraft want niemand wil die grote lelijke, te dure en niet bruikbare borden terugzien. Gelukkig wordt er weinig over elkaars affiches geplakt en het afscheuren valt deze keer erg mee. En over een paar maanden gaan wij er weer allemaal met frisse moed opnieuw tegenaan, zo zitten plakkers ook in elkaar.

In opdracht van B&W zijn er bordjes met “Legitimatie verplicht” op de verkiezingsborden geplaatst. De pastor in Zevenbergschen Hoek zal wel blij zijn als die borden weg zijn. Het is immers net alsof de kerkgangers zich eerst moeten legitimeren voor zij de kerk in mogen. Net zo belachelijk als de gigantisch grote en slecht bruikbare witte borden die ook nog 250 euro aan huur per stuk hebben gekost.

B&W vertelden dat die belachelijke “legitimatie” bordjes bedoeld waren om de opkomst te bevorderen. Dat heeft niet erg geholpen. Integendeel zelfs, er zijn 1880 mensen minder naar de stembus gegaan in de gemeente ofwel 11,8%. Een leuk resultaat van die doelgerichte actie door B&W. Het is voor Moerdijk te hopen dat er snel een nieuwe ploeg van drie mensen komt die beter nadenken.

U bent hier