h

Moerdijk niet het beste bedrijventerrein

9 oktober 2009

Moerdijk niet het beste bedrijventerrein


De bedrijfsterreinen Moerdijk en Borchwerf grepen gisteren naast de titel 'beste bestaande bedrijventerrein van Nederland'. Vooral de reden waarom men mis greep werd niet echt leuk gevonden op het gemeentehuis in Moerdijk.

De vakjury van het blad 'Bedrijventerreinen' maakte op het Nationaal Bedrijventerrein Congres in Venlo bekend dat in deze categorie het BioScience Park te Leiden winnaar is geworden. Dit is een van de weinige terreinen waar volgens de jury profit niet bovenaan staat. Bovendien functioneert het in biomedische industrie gespecialiseerde terrein na 25 jaar nog steeds.

Moerdijk kreeg de tweede prijs. De jury waardeerde het industrieel ecosysteem, waarbij bedrijven onderling restwarmte kunnen uitwisselen. Een minpunt vindt de jury de relatie met de omgeving en het laat terugkopen van de Shellgronden, die immers al dertig jaar braak lagen. Borchwerf werd derde. 'Een goed, niet verrassend terrein.' aldus de jury. Parkmanagement is goed opgezet, maar het terrein loopt eenzijdig te snel vol met logistiek.

U bent hier