h

Presentatie onderzoek milieubelasting LPM

25 februari 2009

Presentatie onderzoek milieubelasting LPM

Vier studenten van de universiteit van Wageningen hebben een onderzoek uitgevoerd naar de milieubelasting van het logistiek park Moerdijk (LPM). Donderdag 26 februari om 19.30 uur wordt de uitkomst door hen gepresenteerd aan de Moerdijkse gemeenteraad.

Zij hebben die studie uitgevoerd in opdracht van de Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk (SBBM).

Volgens de stichting, die al jaren strijd voort om het open polderlandschap te behouden en fel tegen de aanleg van het LPM strijdt, is nog niet eerder berekend welk effect het logistiek park zelf op zijn (woon-)omgeving heeft.

"Wel stelt de gemeente voortdurend dat het nieuwe industrieterrein uiteindelijk milieuwinst oplevert doordat er geld vrijkomt voor andere projecten, zoals de aanleg van de Noordrand, recreatieve verbindingen en het uitplaatsen van hinderlijke bedrijven in woonkernen. Maar over het effect van het logistiek park zelf is niets bekend. Die ontbrekende informatie heeft de gemeenteraad wel nodig als er een goede totaalafweging gemaakt moet worden van milieuwinst en -verlies. Daarom leveren we deze rapportage aan", zegt voorzitter Wim Rijnart van SBBM.

Hij kent de uitslag van het onderzoek nog niet: "De studenten leggen er nu de laatste hand aan. Het was nog een hele klus omdat er in Nederland geen cijfers bekend zijn voor dit soort studies bij logistieke terreinen."

Na de presentatie in de raadzaal zijn de onderzoeksgegevens in te zien via het internet.

www.wetenschapswinkel.wur.nl

U bent hier