h

Kern Moerdijk en het Havenfront

17 oktober 2008

Kern Moerdijk en het Havenfront


Het dorp Moerdijk heeft niet echt positief gereageert op de eerste schetsen en de haalbaarheidsstudie van Havenfront Moerdijk. Er waren slechts twintig mensen aanwezig op de informatieavond die op 9 oktober in het kantoor van het Havenschap is gehouden. En die kwamen niet eens allemaal uit de kern Moerdijk, veel belangstelling voor die propaganda-avond was er dus niet.

De bedrijven die nu nog gevestigd zijn rond de haven zijn bereid om te verkassen, zei wethouder Ada Grotenboer van de gemeente Moerdijk. Alleen Vishandel Koman is opgenomen in de plannen. Op het gebied van milieu, bodem- en luchtkwaliteit, planologie en verkeersafwikkeling zijn er geen beletselen om de plannen uit te voeren, verelde Edwin Alderliesten, gemeentelijk projectleider. De plannen moeten een impuls geven aan de leefbaarheid van de kern Moerdijk. Alderliesten: "De levendigheid van de eerste helft van de vorige eeuw moet terugkeren rond de haven en de relatie tussen het dorp en de haven moet een nieuwe impuls krijgen."

Of de plannen gerealiseerd kunnen worden, hangt af van veel factoren. Waterfront Moerdijk is een van de negen plannen voor het oostelijk deel van de gemeente Moerdijk. Die negen plannen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waterfront Moerdijk bijvoorbeeld zal alleen kunnen worden gefinancierd met onder meer de grondopbrengst van het Logistiek Park Moerdijk en bijdragen van rijk en provincie. Eind dit jaar moet duidelijk zijn of die negen plannen samen een haalbaar geheel vormen.

Lees verder in BN/DeStem

U bent hier