h

Kamer: pas op de plaats marktwerking ziekenhuiszorg

5 juli 2008

Kamer: pas op de plaats marktwerking ziekenhuiszorg

De Tweede Kamer heeft op voorstel van de SP het kabinet opgeroepen de verdere invoering van marktwerking in de ziekenhuiszorg voorlopig te staken.

Tweede Kamerlid Henk van Gerven: “De SP is sowieso tegen verdere invoering van marktwerking in de ziekenhuiszorg, maar in ieder geval moet de boel op orde zijn voordat verdere stappen genomen worden.”

Het kabinet was aanvankelijk van plan om volgend jaar weer grote stappen te nemen om meer marktwerking in de ziekenhuiszorg in te voeren. De Nederlandse Zorgautoriteit, de toezichthouder in de zorg, had eerder geoordeeld dat verdere invoering van marktwerking niet geoorloofd was. Eerst moest de boel stabiel zijn. Desondanks stuurde minister Klink aan op meer marktwerking. Gezien het feit dat nu nog veel onzeker is over de gevolgen, heeft de meerderheid van de Kamer ingestemd met het SP-voorstel om eerst te bezinnen

U bent hier