h

Een geslaagd burgerinitiatief

27 juli 2008

Een geslaagd burgerinitiatief


Enkele weken geleden kregen de bewoners van de Twintighoven in Zevenbergen van de afdeling groenvoorziening te horen dat hun speelveld zou worden “gerenoveerd” Dat zou inhouden dat alle struiken moesten verdwijnen en er op andere plaatsen struiken zouden worden geplant. En misschien zou het doeltje, waarover enkele jaren geleden al strijd is geleverd met de gemeente, ook moeten verdwijnen.

Dit werd niet gepikt door de bewoners want die struiken waren nota bene op hun verzoek geplant om de jeugd te beschermen tegen het verkeer. Maar ook om het auto’s te beletten over dat grasveld te rijden, wat vroeger nogal eens gebeurde. Kortom, de rapen waren behoorlijk gaar rondom het veldje. Als omwonende haalde ons raadslid Eddy de Visser ruim 60 handtekeningen op; en dat bleek voldoende te zijn om de gemeente van dat onzalige plan af te houden. Nu worden alleen de kale plekken op het grasveld ingezaaid en er komt een normale snoeibeurt voor de bosjes.

Zo ziet u maar weer eens dat burgers best zelf iets voor elkaar kunnen krijgen als er plannen zijn die tegen hun belangen ingaan. Dit burgerinitiatief werd door bijna 100% van de omwonenden gesteund en dat geeft andere mensen hopelijk de moed om eens wat vaker ondoordachte besluiten tegen te houden. Maar wel gezamenlijk want anders lukt dat nooit.

U bent hier