h

Meer geld voor startersleningen

20 juni 2008

Meer geld voor startersleningen

Minister Vogelaar gaat direct extra geld beschikbaar stellen om de problemen met de verstrekking van koopsubsidies voor starters op de woningmarkt op te lossen. Dat zei zij dinsdag in een reactie op vragen van SP-Kamerlid Paulus Jansen. Hij ontdekte met hulp van enkele gedupeerden dat SenterNovem – de instantie die de koopsubsidies toekent – het niet zo nauw neemt met de behandeltermijn voor het beoordelen van aanvragen voor koopsubsidie.

Jansen: “SenterNovem eigent zich een behandeltijd van vier weken toe, terwijl in de wet staat dat dit maar twee weken mag zijn. Maar die termijn van twee weken is er natuurlijk niet voor niets: de potentiële huizenkoper moet snel duidelijkheid hebben over de financiering, anders gaat de woning aan zijn neus voorbij.”

Daarnaast blijkt dat SenterNovem zelfs haar eigen behandeltermijn van vier weken niet haalt, waardoor veel mensen hun droomhuis zijn misgelopen. Jansen: “Ik ben erg blij dat de minister actie onderneemt om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Helaas is het voor een aantal mensen wel te laat. Ik verwacht van de minister dat zij hen nog haar excuses aanbiedt.”

U bent hier