h

Senioren pesten

31 mei 2008

Senioren pesten

bankje2
Eén van de twee bankjes bij het "Praathuis” op het haventracé in Zevenbergen is 7 weken geleden beschadigd door een vrachtwagen. Gemeentewerken heeft het bankje direct meegenomen voor een vakkundige reparatie, en het was na een dag of tien weer als nieuw. Het bankje staat echter tot en met vandaag nog steeds eenzaam en alleen in de werkplaats te wachten op terugplaatsing. Dat schijnt een hele moeilijke zaak te zijn....

De Zevenbergse senioren zijn zeker al een keer of zes aan de balie geweest om te vragen wanneer het bankje wordt teruggezet en krijgen telkens te horen dat het doorgegeven is. Dat zal best wel kloppen maar ergens op een hogere plaats in de organisatie wordt de plaatsing tegengegaan. De laatste weken hebben de senioren ook gevraagd om de verantwoordelijke VVD-wethouder Koevoets te spreken te krijgen. Maar - toeval of niet - op de momenten dat die mensen in het gemeentehuis zijn, is hij daar nooit.Bij de plaatsing van de door een televisiezender gratis geleverde bankjes was hij prominent in beeld tijdens de opnames. Daar heeft hij toen voor de camera beloofd dat er snel een vuilnisbak tussen de bankjes zou worden geplaatst. Die moet kennelijk met de bakfiets worden opgehaald in Australie, zolang duurt het onderhand al wel.

Prijzen voor dienstverlening en klantgerichtheid wint de gemeente bij de vleet volgens de jubelende berichten - uitgegeven door de gemeente zelf - die regelmatig in de pers verschijnen. Kennelijk zit er toch een grote kloof tussen het op papier alles voor elkaar hebben en de uitvoering ervan. Een klaarstaand bankje plaatsen moet toch sneller kunnen dan 5 weken en een vuilnisbak kopen kan ook sneller dan een maand of acht. En wellicht staan die al in voorraad als reserve bij mogelijke vernielingen.

Nadenken en de voor burgers belangrijke zaken snel en goed uitvoeren is iets wat deze wethouder niet zo best onder de knie heeft, en ook nooit meer zal krijgen. Na vele jaren in de politieke top te hebben meegedraaid in Standdaarbuiten en Moerdijk heeft hij nog niet geleerd minder te praten en meer te doen. Op deze manier omgaan met de belangen van senioren gaat verdacht veel lijken op senioortje pesten, om het beestje maar gelijk bij de naam te noemen. Binnen drie dagen een gereedstaand bankje terugzetten kan toch geen probleem zijn dus rekenen wij erop dat tijdens de markt van 5 juni het bankje weer op zijn plaats staat.

U bent hier