h

Meedenkers gezocht voor LP

16 mei 2008

Meedenkers gezocht voor LP


De provincie Noord-Brabant gaat in een eerste, prille marktverkenning alvast op zoek naar mogelijke kandidaten voor de ontwikkeling van het Logistiek Park Moerdijk. Het is de bedoeling dat bedrijventerrein voor logistieke ondernemingen aan te leggen in de oksel van de snelwegen A17 en A16.

Onderstaand artikel verscheen op 16 mei 2008 in BN/DeStem

Moerdijk: meedenkers gezocht

De provincie Noord-Brabant gaat in een eerste, prille marktverkenning alvast op zoek naar mogelijke kandidaten voor de ontwikkeling van het Logistiek Park Moerdijk.
Zoals bekend is het de bedoeling dat bedrijventerrein voor logistieke ondernemingen aan te leggen in de oksel van de snelwegen A17 en A16. In advertenties in vakbladen roept de provincie ontwikkelaars op mee te denken over de plannen. De plannen voor de uitbreiding van het havenschap Moerdijk met ongeveer 220 hectare (bruto, dus inclusief 'groene' omlijsting en infrastructuur) zijn nog volop in ontwikkeling. Er staat onder meer nog een milieueffect rapportage op de rol.

Toch roept de provincie marktpartijen alvast op 'mee te doen aan deze eerste fase van de marktverkenning'. Ze wil namelijk graag bijtijds weten of aanleg en exploitatie van het Logistiek Park Moerdijk zoals dat haar en de partners, de gemeente Moerdijk en de rijksoverheid, voor ogen staat, wel haalbaar is, al dan niet in een vorm van publiek-private samenwerking.Ook is een belangrijke vraag 'in hoeverre en op welke wijze marktpartijen invulling kunnen geven aan de duurzaamheid, functionaliteit en inrichting' van het Logistiek Park Moerdijk.

Niet iedereen hoeft voor 16 juni (de sluitingstermijn voor inzendingen) mooie plannen in te sturen. Die worden slechts ingewacht van marktpartijen met aantoonbare ervaring in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van bedrijventerreinen en liefst ook kennis van de wondere en dynamische wereld van de logistiek. Meedenken levert partijen vooralsnog geen cent op. Pas in de tweede fase komen vijf van hen in aanmerking tegen vergoeding de plannen verder uit te werken. Wie weet zit daar een winnaar bij. Dan is, ijs en weder dienende, de besluitvorming over het logistiek park ook een paar stappen verder.

U bent hier