h

Besluit logistiek park even uitgesteld

27 mei 2008

Besluit logistiek park even uitgesteld

Het besluit over de verdere voortgang van de aanleg van logistiek park Moerdijk en de bouw van 250 hectare glastuinbouw bij Dinteloord valt pas eind juni. Een meerderheid in Provinciale Staten koos ervoor om het omstreden besluit nog een maandje uit te stellen tot de volgende vergadering op 27 juni. Voorzitter Ad Vermeulen van de actiegroep Hart van Moerdijk, tegenstander van het logistiek park én de geplande grootschalige kassenbouw ten zuiden van de Mark, put hoop uit het uitstel maar blijft met beide voeten op de grond staan.

UIT: BN/DeStem van 27 mei 2008

Besluit logistiek park pas later

Het besluit over de verdere voortgang van de aanleg van logistiek park Moerdijk en de bouw van 250 hectare glastuinbouw bij Dinteloord valt pas eind juni.
Een meerderheid in Provinciale Staten stemde afgelopen vrijdag in Den Bosch voor een motie van de VVD om het omstreden besluit nog een maandje uit te stellen tot de volgende vergadering op 27 juni. Voorzitter Ad Vermeulen van de actiegroep Hart van Moerdijk, tegenstander van het logistiek park én de geplande grootschalige kassenbouw ten zuiden van de Mark, put hoop uit het uitstel maar blijft met beide voeten op de grond staan. "Op zichzelf is dit goed. Niet dat we er nu zo maar van uit mogen gaan dat de provincie in juni nu wel tegen zal stemmen, maar het geeft ons in ieder geval vier weken meer tijd om de Statenleden ervan te overtuigen dat het anders moet." De actiegroep is al jarenlang van mening dat een extra, 150 hectare groot industrieterrein bij Moerdlijk, onzinnig is zo lang - aldus Hart van Moerdijk - nog '450 hectare' op Moerdijk 1 beschikbaar is. Vermeulen: " Bouw eerst die vol voordat je veertig huizen gaat slopen voor zo'n nieuw industrieterrein."

Voor aanvang van de vergadering afgelopen vrijdag werd op de stoep van het provinciehuis actie gevoerd tegen de voorgenomen bouw van het kassencomplex in Dinteloord. Samen met lokale protestgroepen bouwde Milieudefensie een metershoge muur. "Een muur van ellende, als symbool voor alle ellende waar omwonenden mee te maken krijgen als de plannen werkelijkheid worden", aldus Milieudefensie-woordvoerster Marjolein Buijssen.

Ook in Steenbergen, dat al geruime tijd met de provincie in de clinch ligt over de exacte plek waar de kassen moeten komen te staan, werd optimistisch gereageerd op het uitstel. "Dit is niet ongunstig voor Steenbergen. Ze lijken in Den Bosch eindelijk het licht te gaan zien", reageerde de Steenbergse wethouder Ger de Neve. Bij de vergadering in juni zullen de actievoerders opnieuw van zich laten horen, verzekert Buijssen. "Wat we dan gaan doen, weten we nog niet, maar we zullen er zijn", verzekert Buijssen.

U bent hier