h

Kampioen doorschuiven

3 april 2008

Kampioen doorschuiven

Pv/dA wethouder de Wit- Greuter heeft besloten haar "plannen" met de bibliotheken pas op 18 juni voor te leggen aan de raadscommissie. En dat terwijl zij reeds vanaf het voorjaar van 2007 volledig betrokken is geweest en er volgens haar al in juni van dat jaar goede afspraken met de regionale bibliotheek VanU over zijn gemaakt.

Op 1 juli 2008 zijn de bibliotheekbussen definitief weg en kan de raad geen enkele keuze meer maken. De Wethouder wist al lang dat dit stond te gebeuren, dat staat ook in haar weblog, maar heeft nagelaten de gemeenteraad op de hoogte te stellen van de in juni 2007 met VanU afgesproken plannen. Zij heeft ook de raad niet in kennis gesteld van de einddatum waarop een contract over de bussen moest zijn getekend; kortom totaal geen plannen gemaakt. Maar gewoon alles in de onderste schuif gegooid waardoor de raad haar onbekende plannen wel moet aanvaarden. Het is minachting van de gemeenteraad op een zeer grove manier die deze PvdA wethouder meent zich te kunnen veroorloven.

De Zwarte Piet is door haar doorgeschoven naar de raad. Als er raadsleden zijn die deze diepe uitholling van hun bevoegdheden accepteren, zijn die het niet echt waard raadslid te zijn. Tenzij deze PvdA-wethouder snel met een volledig uitgewerkt plan voor alle locaties op tafel komt, mag zij van ons direct opstappen. Anders is het te laat voor de raad om in te grijpen als haar plannen niet overeenkomen met de wensen van de burgers. Want de bussen zijn dan al weg. Waardoor het ook onmogelijk is om boeken voor de vakantieperiode te lenen in die kernen. Dat zijn wel 6 tot 8 boeken per persoon en dat is niet niks.

Als zij er niet in slaagt om voor 1 juli alles in orde te hebben dan moet zij de volledige gevolgen dragen van haar wangedrag. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van haar eigen doorschuifsysteem door zelf door te schuiven of in de onderste schuif te gaan liggen. Doet de gemeenteraad er niets aan dan zou deze raad uit fatsoen zelf op moeten stappen en kan de opvolgster of opvolger van burgemeester den Duijn beginnen met het uitschrijven van tussentijdse verkiezingen en heeft zij of hij iets unieks om mee te starten. In de wet is dat niet voorzien, maar nood breekt wet.

U bent hier