h

Bibliotheek ellende

6 april 2008

Bibliotheek ellende

Gisteren stond in BN/De Stem een bericht met een onzinverhaal over niet aanwezig zijn van de SP door PvdA wethouder M de Wit - Greuter. Het wordt hierna letterlijk weergegeven met een korte reactie van de voorzitter en van een andere aanwezige, die nu op de website van die krant staan.

'WAAR BLIJFT PLAN COLLEGE'
door Wim van den Broek.

Zaterdag 5 april 2008 - FIJNAART - SP-fractievoorzitter Chris Verschuuren verwijt wethouder Marjolein de Wit grove nalatigheid bij het zoeken naar alternatieven voor de bibliobussen.

"Die keren na 1 juli niet terug en pas op 18 juni komt de wethouder met haar plannen naar de commissie. Veel te laat. Vanaf het voorjaar 2007 weet zij dat het bibliotheekwezen op de helling gaat en nog steeds ligt er geen pasklare oplossing." Verschuuren vindt dat de raad met de rug tegen de muur wordt gezet. "De bussen verdwijnen, maar dat mocht de raad pas eind vorig jaar vernemen. Toen was contractverlenging al niet meer mogelijk." Omdat er bovendien niet op tijd nieuwe plannen gemaakt zijn, wordt het volgens de SP-er te kort dag. In een open brief aan de raad vraagt hij de wethouder op de commissievergadering van 7 mei met een voorstel te komen.

De brief is niet bij het college terechtgekomen. "Ik ben het onderwerp in een brief, die ik geacht wordt niet te kennen", zegt De Wit. "We hebben alles uitgebreid op de beeldvormende vergadering uitgestippeld, maar daar zie je meneer Verschuuren niet.".

REACTIES:
In een beeldvormende vergadering worden geen plannetjes uitgestippeld, maar geluisterd naar de burgers. Ik ben aanwezig geweest tot de pauze en heb mij ook goed laten horen in die vergadering. En dat is niet op fluistertoon geweest en bij de microfoon was ik voor iedereen duidelijk zichtbaar. Ons commissielid was nog langer aanwezig dan de wethouder en heeft zich ook danig geroerd. Deze wethouder is ziende blind en horende doof, iets anders kan ik er niet van maken.
Chris Verschuuren - 05-04-2008 | 17:25

eerlijk is eerlijk Chris, maar je was inderdaad zichtbaar en hoorbaar aanwezig
zou deze wethouder toch een beetje suffig gaan worden
dat ziet er dan niet best uit
voor ons niet en voor Moerdijk niet
Cees Huijssoon - 05-04-2008 | 23:36

P.S. Die brief was verstuurd aan de RAADSLEDEN en voorzover mij bekend is zij geen raadslid. CV

U bent hier