h

Bestuursakkoord Noord-Brabant drie keer niks

22 april 2007

Bestuursakkoord Noord-Brabant drie keer niks

Op 20 april heeft de Noord-Brabantse SP Statenfractie haar kritiek op het bestuursakkoord van de CDA-VVD-PvdA coalitie in de statenvergadering naar voren gebracht. En die kritiek was fel. Ook over de gang van zaken rond de totstandkoming van deze coalitie viel nog wel wat te zeggen.
Fractievoorzitter Nico Heijmans zei hierover het volgende:

Coalitie- onderhandelingen

De verkiezingen van 7 maart hebben in Brabant gezorgd voor een behoorlijke aardverschuiving. Voor het eerst in tientallen jaren is er een nieuwe partij doorgedrongen in de top drie van Brabant. De kiezer heeft een duidelijke uitspraak gedaan en de SP met maar liefst 21% van de stemmen beloond. De andere drie grote partijen hebben allemaal in meer of mindere mate verloren. Terecht dat de kiezer verwachtte dat deze uitslag gevolgen zou hebben voor de samenstelling van het college van GS in Brabant.

U bent hier