h

SP PLANNEN GOED VOOR NEDERLAND

14 februari 2017

SP PLANNEN GOED VOOR NEDERLAND

Het nationaal plan van de SP pompt 30 miljard euro in de economie.

De SP wil investeren in tienduizenden banen in de zorg (verwachte kosten 1,9 miljard). Verder wil de SP de BTW op goederen en diensten terugbrengen van 21 naar 19 procent (4,1 miljard kosten)

Dankzij het nationaal plan van de SP zal de werkloosheid dalen tot 3,7% van de beroepsbevolking. (volgens het CPB komen er 160.000 banen bij)

De SP wil graag de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar. Een stijging van het minimumloon en de uitkeringen met 10%.

Ook investeert de SP de komende jaren graag in onderwijs en veiligheid.

De rekening voor deze investeringen wordt verhaald bij de multinationals, belastingontwijkers en zware vervuilers. Ook zal de miljonairsbelasting ingevoerd gaan worden.

Natuurlijk is het idee van het Nationaal Zorgfonds al goed bekend. Door de invoering van dit fonds worden de ziektekostenverzekeraars afgeschaft.

De SP is altijd van mening geweest dat bezuiniging in crisistijd een verkeerde beslissing is. Er is daarom nu een inhaalslag nodig om de ongelijkheid in de samenleving te verminderen.

Ondanks meer inkomstenen lagere uitgaven aan uitkeringen blijft een klein begrotingsoverschot over van 0,6% in 2021, een lager getal dan wanneer het huidige beleid wordt voortgezet.

Het Centraal Planbureau heeft alle cijfers van de SP en andere politieke partijen doorberekend en deze worden a.s. donderdag 16 februari bekendgemaakt.

De PVV, partij voor de dieren en 50+ hebben hun plannen niet door laten bereken, Geen transparantie bij hun dus!

Het is dus goed om SP  te Stemmen 15 maart

bekijk ons verkiezingsprogramma door op de onderstaande link te klikken

https://www.sp.nl/sites/default/files/pak_de_macht.pdf

Reactie toevoegen

U bent hier