h

HIER STAAN WIJ VOOR OOK NA 5 MAART

10 februari 2017

HIER STAAN WIJ VOOR OOK NA 5 MAART

Foto: SP

PROGRAMMA VOOR EEN SOCIAAL NEDERLAND

Nederland moet een land zijn waar iedereen kan meedoen en ieder mens zich thuis kan voelen; een land

waar je niet wordt beoordeeld op je afkomst, maar op je eigen inzet; een land waar iedere mening telt,

maar waar je ook anderen respecteert; een land waar je anderen de vrijheid gunt, die je ook zelf hebt gekregen. Wij zetten mensen niet tegen elkaar op, maar voeren een gezamenlijke strijd, voor onze gezamenlijke belangen. Op 15 maart beslist u over de toekomst van ons land. Dan kunt u samen met onseen sociaal Nederland mogelijk maken.

MET UW STEUN: 15 maart 2017

1. Voeren we een Nationaal ZorgFonds in, schaffen we het eigen risico af en zorgen we voor voldoende zorgpersoneel.

2. Komt er een Investeringsplan voor Nederland. Verhogen we het minimumloon, de AOW-uitkering en het sociaal minimum met 10 procent. En verlagen we de AOW-leeftijd naar 65 jaar.

3. Laten we multinationals voortaan gewoon belasting betalen, voeren we een extra belasting in voor miljonairs en gaan de lasten voor mensen met een middeninkomen en lager inkomen omlaag.

4. Komt er een nationale volksbank, waar uw spaargeld altijd veilig is en bonussen en woekerwinsten niet voorkomen. En komt er ook een nationale investeringsbank voor het midden- en kleinbedrijf.

5. Verlagen we de huren, gaan we meer betaalbare huurwoningen bouwen en krijgen huurders meer te zeggen over hun woning en over hun buurt.

6. Maken we de klassen kleiner, elke jongere kan een vak leren en iedere student kan rekenen op een studiebeurs.

7. Leven we niet langs elkaar heen, maar gaan we samen leven. Op school, in de buurt en op het werk. En worden mensen niet beoordeeld op hun afkomst, maar op wat ze doen.

8. Investeren we in een duurzame economie en in het midden- en kleinbedrijf (mkb), met een economie die meer recht doet aan mens en milieu. En verlagen we de gaswinning in Groningen tot een veilige 12 miljard kubieke meter.

9. Zorgen we voor betere opvang van vluchtelingen in de regio, in Europa en in ons land, integreren we nieuwkomers en reguleren we de komst van arbeidsmigranten.

10. Schaffen we de huidige Europese Commissie af en houden we een referendum over een afgeslankte EU. En gaat ons land niet meer aan oorlogen meedoen, zoals nu in het Midden-Oosten.

Pak de macht! Ik reken op uw steun.

STEM 15 MAART SP

Emile Roemer

 

Reactie toevoegen

U bent hier