h

Zie af van korten op de Wajong per 1 januari 2018

14 november 2017

Zie af van korten op de Wajong per 1 januari 2018

Foto: petities.nl

Deze petitie kan ondertekend worden door iedereen die vindt dat de korting op de Wajong (mensen met arbeidsvermogen) van 5% vanaf 1 januari 2018 teruggedraaid moet worden.

Wij SP-ers, die vinden dat deze korting teruggedraaid moet worden, en Wajongers niet gestraft moeten worden vanwege het feit dat ze een beperking hebben.

In januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Hieruit is gekomen dat alle mensen met een oude Wajong een beoordeling Arbeidsvermogen krijgen. Mensen die van UWV arbeidsvermogen toegekend krijgen, krijgen te horen dat er ondersteuning richting werk kan komen.
Voor de 125.000 garantiebanen hadden de Wajongers tot 2018 voorrang, juist vanwege deze dreigende korting, maar inmiddels is duidelijk dat een zeer kleine groep Wajongers een baan is aangeboden. Vaak van korte duur, tijdelijk, op uitzendbasis waarbij ze op een gegeven moment weer geheel afhankelijk zijn van de Wajong.
Het UWV heeft al erkend dat het lang(er) gaat duren voordat er passende banen aangeboden kunnen worden en dan nog is er het risico dat werkgevers liever geen mensen met beperking in dienst willen vanwege hoge uitval.

Teken dus massaal deze petitie!

https://kortwajongniet.petities.nl/

Reacties

Mijn zoon mag niet werken van het uwv. Sturen ze n brief dat hij arbeidsgeschikt is. Hij mag alleen vrijwillig n theetuintje harken. Ben je dan arbeidsgeschikt? 80 euro is heel veel , hij komt daardoor in de problemen. 80 euro is zijn boodschappengeld in de maand. Hij moet daardoor noodgedwongen bij zijn moeder eten. Moet hij straks gaan stelen dan als zijn moeder er niet meer is?

Reactie toevoegen

U bent hier