h

ONVREDE OVER SPOORVERBINDING

20 januari 2017

ONVREDE OVER SPOORVERBINDING

Foto: SP

door: Bennie Blom

Op 11 december 2016 ging de nieuwe NS-dienstregeling in.  Deze nieuwe dienstregeling heeft veel nadelige gevolgen voor de treinreizigers uit West-Brabant.  Zo moet iedereen tegenwoordig op station Dordrecht overstappen. Het reizen naar Den Haag kost nu gemiddeld 30 minuten langer.

Verder heeft de NS beoordeeld oude treinstellen in te zetten op het West-Brabantse spoor.

De perrons op zijn een paar jaar terug aangepast aan de nieuwe sprinters. Minder-validen en gehandicapten hebben nu hulp nodig om in en uit de trein te kunnen. En juist die hulp is wegbezuinigd.

Foto: SP

Onze collega-partijen in het gemeentehuis hebben hier inmiddels al vragen over gesteld. Daarop aansluitend heeft de wethouder Thomas Zwiers namens het college een boze brief naar NS gestuurd.

Verder vermelden we  dat de SP in de 2e kamer hier ook al vragen over hebben gesteld.

Kortom een vervelende toestand voor onze bewoners die met de trein naar studie of werk in de randstad reizen en een uitermate wanhopige toestand voor de minder-validen die nu helemaal niet meer met de trein kunnen reizen.

We houden u op de hoogte van het vervolg over dit onderwerp, want hier is het laatste woord zeker nog niet over gesproken.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier