h

REGELS ZIJN REGELS

16 oktober 2016

REGELS ZIJN REGELS

Foto: SP

 

We  leggen even de volgende situatie aan u voor. Een inwoonster van onze gemeente moet helaas na afloop van haar WW-uitkering bijstand aanvragen. Haar aanvraag wordt afgewezen omdat haar auto  te duur is. Valt net boven de vastgestelde financiële regel hiervoor.  De auto moet verkocht worden. Onze inwoonster gaat hiertegen in beroep en geeft de volgende argumenten aan.

Woonachtig in een gemeente als Moerdijk is een auto wel noodzakelijk. Een sollicitant zonder auto wordt heel erg beperkt in de mogelijkheden voor sollicitatie. Tevens zijn veel industrieterreinen in onze regio moeilijk of zelfs niet bereikbaar voor openbaar vervoer.
Door jarenlange ervaring met onregelmatige nachtdiensten is een auto ook onmisbaar.
 Een auto is tevens belangrijk voor de mantelzorgondersteuning die voor ouders wordt verricht (in de 80 en zelf geen rijbewijs). O.a. voor ziekenhuisbezoek.
Het inruilen van de auto voor een goedkopere variant is een slechte optie. Immers de 2e hands auto, gekocht in 2012, rijdt prima, zonder technische problemen. Bij een oud bakbeestje kunnen de problemen en dus ook de kosten duurder uitvallen.

Foto: SP

Na een hoorzitting over dit onderwerp wordt mevrouw in het ongelijk gesteld. Regels zijn immers regels.  De SP-afdeling Moerdijk zou graag willen dat de huidige financiële regel voor de auto naar boven toe wordt bijgesteld. Omdat dit een regel is, die voor meerdere gemeentes in West-Brabant geldt zoeken we hiervoor contact met de SP-afdeling Roosendaal. Tevens is de houding van het werkplein naar ons inzien nogal star en zou wat soepeler kunnen zijn. Net boven de norm is wat anders als een dure BMW in je bezit hebben!

Annemiek Krijnen

Voorzitter SP-afdeling Moerdijk

Reactie toevoegen

U bent hier