h

Afval schending op De Dikkendijk

25 september 2016

Afval schending op De Dikkendijk

Foto: SP

Op een zonnige zomeravond loop ik door het mooie Brabantse landschap op de Dikkendijk in Zevenbergen. De Dikkendijk  ligt nabij de provinciale weg en de rondweg van Zevenbergen. Ik maak een leuk rondje van ongeveer 6,5 km.

  Onderweg geniet ik van het avond zonnetje, de natuur en de vele weides met onder andere paarden, schapen en jawel, zelfs een ezel!

  Maar wat zonde van die mooie natuur, overal vind ik wel bierblikjes, zakjes chips, lege sigarettenpakjes, blikjes energiedrank. Noem maar op! Niet geheel verwonderlijk, aangezien er nergens prullenbakken zijn te vinden rond de Dikkendijk. Maar dat geeft iemand nog niet het recht om het zomaar zonder na te denken in de natuur te gooien. De boeren zullen hier ook niet blij van worden. Ik zie zelfs afval liggen in de weides waar dieren staan.

 Het is echt een leuke route om te wandelen, hard te lopen, maar fietsen kan daar ook prima. Maar waarom zorgt de gemeente dan niet voor een paar bankjes met wat prullenbakken? Probleem opgelost! Maar eerst mag de gemeente zorgen dat al het zwerfafval opgeruimd word. Bijvoorbeeld door ex-gedetineerde of werknemers van de WVS

Foto: SP

  En laat BOA'S ook toezicht houden, het is immers een heel afgelegen gebied. Misschien gooit men er niet alleen zwerfafval weg, maar vinden drugscriminelen het een ideale plek om drugsafval te dumpen. Brabant is immers de provincie waar helaas het meeste drugsafval wordt gedumpt.

Reactie toevoegen

U bent hier