h

SLECHTE INITIATIEFWET VOOR WINST ZORGVERZEKERAARS

22 augustus 2016

SLECHTE INITIATIEFWET VOOR WINST ZORGVERZEKERAARS

Foto: SP

              

 

Vanaf 2018 krijgen zorgverzekeraars de mogelijkheid om dividend uit te keren en op deze manier investeerders binnen te krijgen.

De voorstanders van deze regeling (VVD,D66,SGP) zijn van mening dat door deze regeling de zorg goedkoper kan worden als ook grote investeerders geld in de zorgverzekering stoppen. Echter zij vergeten hierbij het feit dan de investering altijd een keer terug moet. Dit kan ertoe leiden dat een verzekeraar moet beknibbelen op kosten voor goede zorg of risicovolle klanten als ouderen en chronisch zieken weert.

Zorgverzekeraars houden nu al jaarlijks miljarden euro’s over.

Foto: SP
Daarom is deze nieuwe regeling volgens de SP flauwekul en heeft zij in samenwerking met CDA en PvdA een ander voorstel ingediend. Winst van zorgverzekeraars moet ten goede blijven komen aan zorg of lagere premies en niet aan aandeelhouders of bestuurders.

Voor meer informatie over een nieuw zorgstelsel verwijzen wij u naar:https://nationaalzorgfonds.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier