h

De zorg moet anders!.

6 augustus 2016

De zorg moet anders!.

10-06-2016•Tien jaar geleden zijn het ziekenfonds en de particuliere verzekering afgeschaft, en zijn we overgestapt op een nieuwe manier van verzekeren voor je gezondheid. Via de zorgverzekeringswet! Iedereen werd verplicht zich voor een basispakket te verzekeren. Wilde je meer zorg, dan verzekerde je dat erbij in een aanvullend pakket.
was dat ook al weer en wat waren de beloften van de overheid en andere betrokkenen? 

Foto: SP

Gevangen door zorg in de vrije markt
Door de zorg over te laten aan de vrije markt zou er meer zorg geboden kunnen worden. Wachtlijsten zouden verdwijnen en de zorg zou goedkoper worden. Door inzicht te krijgen in de kosten zouden mensen zorgvuldiger om gaan met de vraag om zorg. Maar is dat ook zo? 

Lees de speciale editie over de zorg

 de Spanning ‘Zorg voor iedereen’ over dit thema 

https://www.sp.nl/spanning/2016/spanning-42016-zorg-voor-iedereen

(pdf-bestand). In deze Spanning leggen we uit waarom het tegenovergestelde is gebeurd. Voor ons niet nieuw. We zagen dit al van veraf aan komen. Goede zorg is alleen voor diegenen die dat kunnen betalen, zo niet dan heb je pech en leef je een stuk korter met een slechtere gezondheid. De zorgverzekeraar bepaalt. De arts die er nota bene voor geleerd heeft, kan en mag steeds minder bepalen wat voor jou de juiste behandeling is. Je vraagt je nu zeker af, maar hoe moet het dan?

Reactie toevoegen

U bent hier