h

NATIONAAL ZORGFONDS

20 mei 2016

NATIONAAL ZORGFONDS

De SP wil de basisverzekering in zijn geheel overhevelen naar een nationaal zorgfonds. Dat zorgfonds neemt de uitvoering van de basisverzekering over van de zorgverzekeraars. De inloop van de zorg zal plaatsvinden op basis van samenwerking in de regio en op basis van de geraamde behoefte. De burger die zorg nodig heeft, mag zelf bepalen waar hij of zij zich laat behandelen. Uiteraard wordt goed gekeken welke zorg op welke plek met goede kwaliteit kan worden gegeven. Het nationaal zorgfonds maakt geen onderscheid tussen hoge en lage inkomens in het verzekerde pakket.  Met een nationaal zorgfonds komt er één inkooporganisatie in plaats van negen zorgverzekeraars. Ook vervalt het verschil tussen polissen. Dit scheelt enorm veel bureaucratie.  Doordat iedereen voor de basisverzekering bij ziekte beroep doet op één fonds is het overstapcircus verleden tijd. Met een nationaal zorgfonds is het niet meer nodig dat er winst wordt gemaakt.

ZONDER EIGEN RISICO

De toegang tot gezondheidszorg is een basisrecht en mag nooit afhankelijk zijn van iemands financiële situatie. Waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen in Nederland die deze stelling zullen betwisten. Toch hebben we inmiddels een eigen risico van 385 euro voor de zorg. Meer dan 6 miljoen mensen betalen jaarlijks 385 euro extra premie , simpelweg omdat ze ziek zijn of zijn geworden.

Wilt u meer informatie over het nationaal zorgfonds, dan kunt u de site bezoeken

www.nationaalzorgfonds.nl

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier