h

XXI SP - partijcongres

8 december 2015

XXI SP - partijcongres

Foto: SP

 28-11-2015 te Maarssen (de fabrique)

Naast het afscheid na 27 jaar van Jan Marijnissen als partijvoorzitter en de verkiezing van een nieuw partijbestuur was het belangrijkste wat er besproken werd de resolutie over aanpassingen van het partijprogramma en amendementen en moties hierop. Door omstandigheden was de afdeling Moerdijk maar met 2 personen vertegenwoordigd. Tijdens het afscheid van Jan Marijnissen, omlijst met filmpjes ontving Jan, naast de gouden tomaat als afscheidscadeau een budget om een documentaire te maken geheel naar zijn eigen inzicht over een onderwerp naar eigen keuze. We zijn benieuwd Jan. Daarna was het tijd voor de leden om hun amendementen toe te lichten aan het congres, waarna het congresbestuur hun mening hierover gaf. Na een korte pauze, waarin we schriftelijk konden stemmen op de nieuwe partijvoorzitter van onze keuze,  en op kandidaten voor andere functies binnen het partijbestuur, was er weer de tweede ronde van voors en tegens over de diverse amendementen en moties (in totaal 236 amendementen en 19 moties). Hierna was er een mooi en goed op treden van Jan Rot, met vertalingen van Engelse liedjes, met daaronder Imagine van John Lennon en Dit land is jouw land (This land is you land van Pete Seeger). Hierna werden de (nieuw) gekozen leden van het bestuur bekend gemaakt, met als hoogtepunt het bekend maken van onze nieuwe partijvoorzitter Ron Meyer. Tijd om te stemmen! Na ongeveer 45 minuten stemkaarten omhooghouden kwam er een einde aan een enerverende dag

Verslag Hank Megens

Reactie toevoegen

U bent hier