h

Groot tekort aan sociale woningen in moerdijk

24 november 2015

Groot tekort aan sociale woningen in moerdijk

Foto: SP

GROOT TEKORT AAN SOCIALE WONINGBOUW

De afgelopen jaren was er een ontwikkeling gaande en niet alleen in de Gemeente Moerdijk die de SP zorgen baarde en daar ook regelmatig tegen uitkwam. Namelijk de teloorgang van de sociale woningbouw. Er werden amper sociale huurwoningen gebouwd en wat er nog over was van het oude bestand werd massaal verkocht.

En nu krijgt de SP weer haar gelijk. Want er is nu sprake van een tekort en de wachtlijsten lopen op.

Dit was natuurlijk al het geval voor de massale toestroom van vluchtelingen, maar door de komst van deze mensen raken de gemeentes en woningbouwcoöperaties in paniek, en komen ze tot de conclusie dat er snel goedkope woningen bij moeten komen.

Ook in de gemeente Moerdijk is uit het woononderzoek gebleken dat er tot zeker 2025 een groei is van de doelgroep voor een sociale huurwoning. Hierbij rekenen we natuurlijk ook de groei naar sociale huurappartementen voor ouderen, waar bijvoorbeeld in de kern Fijnaart een grote vraag naar is.

Er zijn echter ook nog mensen die geloven in een andere ontwikkeling, namelijk de project-ontwikkelaars voor het centrum van Zevenbergen.  Naast de bouw van een nieuwe supermarkt in Zevenbergen worden er ook nieuwe woningen gebouwd.  Volgens de ontwikkelaar een aanvulling op het aanbod in Zevenbergen. Het zijn namelijk vrije-sector woningen met een maandhuur tussen 700 en 900 euro.

Gezien de uitkomsten van het woononderzoek, uitgevoerd in opdracht van de gemeente is hier volgens ons juist geen behoefte aan.

Reactie toevoegen

U bent hier