h

Vragen over DigiD lek gemeente Moerdijk

29 oktober 2014

Vragen over DigiD lek gemeente Moerdijk

Na de TV uitzending van het programma opgelicht heeft SP Moerdijk direct vragen gesteld over de veiligheid van de website van de gemeente Moerdijk, immers de gemeente werd als één van de 24 gemeenten genoemd.

DigiD is een belangrijke sleutel in het contact van burgers met de gemeente. Niet alleen de belastingdienst maakt hier gebruik van ook voor digitale diensten van de gemeente wordt DigiD gebruikt. Kortom daar mag niets mee mis zijn.

Inmiddels heeft de gemeente gereageerd op de nieuwsuitzending en op de website een bericht geplaatst. Het euvel is inmiddels opgelost blijkt uit de berichtgeving. Uit het antwoord blijkt wel dat hoe belangrijk ook audits zijn, niet altijd kunnen voorkomen dat er dit soort beveiligingslekken kunnen optreden. Het vraagt een constante monitoring van systemen en een adequate aktie indien een lek wordt geconstateerd.

Enkele van onze vragen (en overigens ook die gesteld zijn door de PvdA) zijn middels dit bericht beantwoord. Wellicht had men iets eerder, na het bekend worden van het lek, en na de reparatie daarvan, een en ander bekend moeten maken. Dat was, blijkt uit het bericht eerder bekend.

Reactie toevoegen

U bent hier