h

Europarlement: geen EU-strafrecht

23 mei 2012

Europarlement: geen EU-strafrecht

Dennis Het Europees Parlement ziet heel weinig in een gemeenschappelijk strafrecht voor alle EU-landen. Een oproep van SP Europarlementslid Dennis de Jong om dat af te wijzen is deze week met 537 tegen 38 stemmen aangenomen.

De aanleiding voor deze oproep was een plan van de Europese Commissie om 10 ernstige misdrijven, zoals corruptie of IT-criminaliteit, in de hele EU op dezelfde manier strafbaar te stellen. Het EU-verdrag dat in 2009 in werking trad, maakt de Europese Unie hiertoe bevoegd. Dennis de Jong heeft nadrukkelijk gewezen op de nationale tradities en culturele verschillen tussen de landen. Alleen bij zware misdrijven en als het echt niet anders kan, wil het parlement EU-regels voor strafrecht. Een mooi resultaat van onze man in Brussel!

U bent hier