h

Stemming gluurverhoging uitgesteld

11 april 2012

Stemming gluurverhoging uitgesteld

Op verzoek van SP-Kamerlid Sadet Karabulut is gisteren niet gestemd over huurverhoging in de sociale huursector. Karabulut: ‘Dit wetsvoorstel lost niks op en jaagt middeninkomens op extra kosten. Bovendien rammelt de wet aan alle kanten. Eerst moet dat maar eens opgelost worden. Wat mij betreft bekijken we de wet dan opnieuw.’

Karabulut: ‘Het probleem is niet het zogenaamde scheefwonen, maar een gigantisch tekort aan sociale huurwoningen. Uit een onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dan ook dat deze verhoging niks oplost. Woningen die vrijkomen door mensen met middeninkomens eruit te jagen, gaan massaal de verkoop in, in plaats van dat ze verhuurd worden aan mensen met lagere inkomens.’

Lees het hele verhaal.

U bent hier