h

Philips Roosendaal schrapt 200 banen

1 maart 2012

Philips Roosendaal schrapt 200 banen

Bij de vestiging van Philips Lighting in Roosendaal verdwijnen dit jaar nog 200 van de 500 banen. Het personeel is donderdagmiddag op de hoogte gebracht. De productie van spaarlampen en 'gewone' TL-buizen zal worden verplaatst naar het Poolse Pila. In Roosendaal zullen dan enkel nog de hoogwaardige dunne TL's worden geproduceerd.

De nieuwe reorganisatie is ingrijpender dan door de meeste werknemers was verwacht. De grootste klappen vallen in de productieafdelingen. Daar gaat meer dan zestig procent van de banen verloren. Ondernemingsraad en bonden hebben voor vanmorgen acht uur een personeelsbijeenkomst belegd en bezinnen zich intussen op mogelijke acties en vervolgstappen.


UIT: BN/DeStem op 02-03-2012

Tweehonderd banen weg bij Philips Roosendaal

Bij de vestiging van Philips Lighting in Roosendaal verdwijnen dit jaar nog 200 van de 500 banen. Het personeel is donderdagmiddag op de hoogte gebracht. De productie van spaarlampen en 'gewone' TL-buizen zal worden verplaatst naar het Poolse Pila. In Roosendaal zullen dan enkel nog de hoogwaardige dunne TL's worden geproduceerd.

De nieuwe reorganisatie is ingrijpender dan door de meeste werknemers was verwacht. De grootste klappen vallen in de productieafdelingen. Daar gaat meer dan zestig procent van de banen verloren. Ondernemingsraad en bonden hebben voor vanmorgen acht uur een personeelsbijeenkomst belegd en bezinnen zich intussen op mogelijke acties en vervolgstappen. Volgens Philips is de verplaatsing van productielijnen naar Polen noodzakelijk 'om prijsconcurrerend te kunnen blijven aanbieden in een markt die momenteel snel overschakelt naar LED'.

Woordvoerder Eric Drent van Philips Nederland sprak over TL als 'een in feite oude technologie die ingehaald zal worden door een duurzamer en ander procédé' Bij bonden en personeel is de woede en de frustratie groot. "Na alles wat ons bij de vorige grote reorganisatie was beloofd, komt dit keihard aan", aldus Ron van Baden van FNV Bondgenoten. "We voelen ons bedonderd." Voor eenieder is het wel duidelijk dat de nieuwe plannen de opmaat vormen naar een volledige sluiting van de ooit zo trotse Roosendaalse Philips-vestiging waar op het hoogtepunt, in '71, meer dan 1900 mensen hun boterham verdienden. Uiteindelijk zal op alle afdelingen het licht uitgaan. De vraag is enkel nog wanneer.

U bent hier